Vi skal tale om trafiksikkerhed med dig og din Peugeot

18 December 2019 Anders Lundtang Hansen
Vi skal tale om trafiksikkerhed med dig og din Peugeot

Sådan set kan denne artikels indhold også gælde, selvom man har en anden bil end en Peugeot, men det kan også være, I blandt andet har en Peugeot og en anden biltype i jeres husstand, men så er det bare med at tage den under armen og læse videre.

Det kan være trættende at høre på nogle gange al den snak om at køre sikkert i trafikken, og Rådet for Sikker Trafik og andre sender næsten hele tiden kampagner på TV og videre om, hvad der kan ske, hvis man er uopmærksom eller kører for stærkt.

Der bliver vedvarende hængt plakater op i trafikken for at minde om, at vi skal passe på hinanden og køre forsigtigt – og nogle gange er der endda hele perioder med fokus på at køre bedre.

Men det er der jo en grund til, og det skal vi blive ved med, for det handler om menneskeliv og andre lignende tilstande, der kan have konsekvenser for en resten af livet – og på et splitsekund er det hele ændret og kan ikke omvendes.

Derfor er vi også på pletten til at komme med de velmenende råd eller i hvert fald de vigtigste af dem, for det lader til, at når vi først har fået det kørekort, så synes langt de fleste, at de er elite-billister, selvom sandheden er, at mange af os køre råddent.

Således skal du altid orientere dig i trafikken og hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Du må ikke køre spirituskørsel, og skulle du være i tvivl om, hvorvidt du har drukket for meget, så skal du ikke lade tvivlen komme dig til gode og sætte dig ind i din Peugeot og tage chancen.

Kør heller ikke for hurtigt. Der er altså en god grund til, at der er sat hastighedsbegrænsninger på de forskellige strækninger.

Og generelt skal du holde øje med hele trafikken og ikke bruge tid på musik, mobil eller andet.

 

Read more