Få en billigere og mere driftsikker løsning med en luft vand varmepumpe

18 June 2022 Astrid Pedersen

editorial

Ønsker du at betale mindre for opvarmning af dit hus? Så bør du overveje at skifte det udtjente fyr ud med en luft til vand varmepumpe.

Hvor meget kan jeg spare med en luft/vand varmepumpe?

For at sætte konkrete tal på den økonomiske besparelse, du kan opnå ved at skifte fyret ud med en luft til vand varmepumpe, er det selvfølgelig nødvendigt at kende til husets størrelse samt husstandens nuværende forbrug af opvarmet brugsvand og cirkulationsvand.

Generelt vil man kunne skære op imod tres procent af varmeregningen – og måske endda mere – ved at bytte det slidte fyr ud med en moderne varmepumpe. Samtidig kan du roligt betragte din nye luft til vand varmepumpe som en investering i din ejendom, da huset automatisk bliver mere værd hvis det varmes op ved hjælp af en luft/vand varmepumpe og ikke et gammelt fyr.

Luft vand varmepumpe

Du kan endog opnå tilskud til indkøb og montering af en varmepumpe, hvilket gør etableringen af en varmepumpe løsning noget billigere. Og så har din varmepumpe hurtigt tjent sig selv hjem igen.

Du kan skåne klimaet med en luft til vand varmepumpe

Foruden den økonomiske besparelse forbundet med et skift fra fyr til varmepumpe, kan du samtidig se frem til en reduktion af familiens samlede CO2 aftryk. En varmepumpe er nemlig i kraft af sin høje energi effektivitet ikke blot det billigste alternativ til et olie, pille eller gas fyr – den er også det mest klima venlige.

Det betyder at du og din familie kan varme stuer og værelser grundigt op igennem hele vinteren, og tage lange varme bade hele året uden at skulle få dårlig samvittighed over for hverken klima eller husholdnings budget. Og da en varmepumpe ikke konstant skal renses, repareres eller have fyldt brændstof på, får du med en sådan en langt mere driftsikker og bæredygtig løsning.

Kontakt Amalo for rådgivning angående valg af varmepumpe via Amalo.dk.

More articles