Frisk badekarret op med ny emalje

10 May 2020 Astrid Pedersen

Et badekar, som har mange år og mange karbade på bagen, vil typisk gå hen og blive slidt. Når et badekar bliver slidt, vil slitagen fremstå som grimme gullige og brunlige plamager i emaljen. Disse misfarvninger skyldes, at kalk og okker fra vandrørende kan aflejre sig i den slidte emalje.

Misfarvningerne vil typisk opstå omkring rørene og armaturet, og i badekarrets bund foran afløbet. De grimme plamager vil ofte føles ru og ubehagelige, hvilket i sig selv ikke just er befordrende for den gode spa oplevelse, samtidig udgør et slidt badekar faktisk en sundhedsfare.

De ru plamager og de mange revner og ridser i emaljen kan gemme på såvel hud som sæbe rester, hvilket udgør en nærmest ideel grobund for sygdoms fremkaldende bakterier og svamp. Derfor tilrådes det, at hverken du selv eller dine børn tager lune karbade førend badekarret er blevet repareret.

Hvorfor beholde det slidte badekar?

Måske tænker du, at det er en bedre idé bare at smide badekarret ud, og måske endda erstatte det med en mere moderne bruseniche. Her skal du dog tænke på, at et badekar er rigtig godt at have – især hvis der er små børn i husstanden. Børn synes bare at aftenbadet er sjovere hvis det kan foregå i et stort og rummeligt badekar – og ikke i en lille balje i brusenichen. Og samtidig udgør badekarret et værdiskabende aktiv for din bolig i forbindelse med et eventuelt salg.

Reemaljering af badekar – når badekarret skal stråle på ny

Alt i alt kan det bedst betale sig at beholde det gamle badekar, og få det forsynet med en ny emalje. Her kan du få hjælp af dygtige håndværkere, som i løbet af få timer kan få dit badekar til at stå som var det splinternyt. Læs mere om reemaljering af badekar på ny-emalje.dk

Read more