Sådan kan du undgå, at dine facadeskilte bliver stjålet

26 September 2019 Anders Lundtang Hansen
Sådan kan du undgå, at dine facadeskilte bliver stjålet

Facadeskilte er jo sjældent nogle skilte, man tager ind på samme måde som gadeskilte, når dagen er omme.

Måske har man nogle skilte, der kan foldes ind som en parasol eller ved en overdækket terrasse, men skyer man blikket over de fleste butiksfacader især, så vil man se, at de facadeskilte – om de hænger ud til at blive læst på siden eller fronter fremad på facaden – er sat for at blive der.

Ofte sikrer man sig også, at de kan holde til stormfuldt vejr, og her gælder det om, at de skal have lidt at gi’ af sig, men de må samtidig ikke hænge for løst, så de lige kan falde ned.

Den slags er svært at finde ud af i første forsøg, og ofte tager det nogle forsøg, ødelagte skilte og mere erfaring, før man ved, hvordan de lige skal spændes godt nok op for at holde til vejret.

Dog er der også andre ting, man lige skal tænke på i forbindelse med ophænget, og det er selvfølgelig også løbende at kontrollere, at de spænder man har brugt, ikke er rustede ved at være ude i regnvejr og fuglelort og insekter hele året rundt.

Skiltene skal heller ikke hænge for lavt, så de kan ramme ind i mennesker, der vandrer forbi. 

Store firmaer sætter også gerne store facadeskilte op, så de kan ses af mange på strategiske steder, men her skal man også sørge for at have nogle til at gøre dem rene, da man nok ikke overvejer det i hverdagen.

Men en anden ting er dog, at de facadeskilte skal hænge højt nok oppe, så lystige typer ikke lige får en lyst til at pille dem ned og tage dem med hjem.

Jo større en udfordring du gør det for folk at få fat i dem, desto større chance er der for, at de lader dem være i fred. 

Read more