Derfor er velour – blandt andet – så godt et stof

27 April 2021 Anders Lundtang Hansen

Der findes mange stoffer derude at sy med, og der er også fantastisk garn at hækle med, men der er næsten ikke noget som velour, som de fleste af os kommer til at stifte bekendtskab med tidligt i livet.

Det kommer du i hvert fald til, hvis du også har oplevet, at en af dine forældre har syet et par velour-babybukser til dig, eller de har måske fået en af deres egne forældre til at gøre det som en gave til dig som lille.

Var du lidt uheldig, så arvede du måske også sådan en fra en ældre søskende – det kan være, du er barn nummer tre, som der bruger det her par bukser!

For sådan noget velourstof kan bare holde sig længe, hvis man er god til at passe på det og kan finde ud af at gøre det ordentligt rent.

Velour er virkelig bare et dejligt stof

Velourstoffet er godt strækbart, hvorfor det netop er smart at benytte til babytøj, så børnene kan strække sig rundt i det og også vokse i det.

Og så kradser det stort set heller ikke.

For en del årtier var velourbukser også populære, men det var måske din gamle klasselærer, der gik i den slags, og selvom det ikke var tjekket dengang at være ligesom den klasselærer, så kan det jo være, at det kommer på mode igen.

Der er jo også dem, der lige tager et velourstof og bruger som en dug. Selvom det måske ikke er den dyreste dug, så er det jo smart at bruge, hvis man har at gøre med babyer, der sviner, eller ældre mennesker, der ryster med maden.

Det er nemlig heller ikke et dyrt stof, og så kan man få det i mange farver.

Så det er bare at slå den kreative hjerne løs, så du også kan skabe noget spændende i velour!

More articles