Udfør maskintransport på en forsvarlig måde

14 April 2020 Anders Lundtang Hansen
Udfør maskintransport på en forsvarlig måde

Det er jo forholdsvist let nok, når man bærer noget i ens favn, hvis man kan overskue at bære det, ikke har blinde vinkler, ikke løftede forkert, og det generelt ikke er for tungt.

For bare den berøringsflade med det nævnte gør, at man kan mærke, om man er ved at miste tabet, om der kommer ubalance, eller der er ved at ske noget, som ikke er forsvarligt med det, man har i hænderne.

Og så er det jo også godt at få pulsen lidt op, så længe – igen – at man husker at bruge kroppen korrekt.

Men hvis man skal transportere maskiner, som kan være i form og konkret forankret med maskintransport i Viborg, så er det jo sjældent nogle maskiner, som man kan have i hænderne og bære frem og tilbage.

Der er ofte tale om tunge maskiner, som slet ikke engang flere mennesker tilsammen kan evne at bære, hvorfor man er nødt til at transportere dem med andre hjælpemidler.

Dette kan så være i alt fra lastbiler i containere, på ladvogne, i trailere, på færger, containerskibe, med tog og videre for at få maskinerne frem og tilbage; nogle gange kan man dog være heldig, at de kan køre af sig selv, hvis de er registrerede til brug på vegene.

Men andre gange ville den kørsel simpelthen er tage for lang tid, hvorfor man er nødt til at sadle om og lodse dem på en transportmulighed, der går lidt hurtigere.

Men man mangler jo så også her det direkte tag på maskinen, så man er nødt til at sikre sig godt nok, når man skal ud med transport med disse maskiner i Viborg-egnen med videre.

Derfor skal man forsegle dem godt, hvis man kan det, og spænde dem fast, så de ikke kan rulle rundt eller bevæge sig og dermed skifte tyngdepunkt.

 

Read more