Sikkerhed på sejlerferien med det rette bådudstyr

03 October 2020 Astrid Pedersen

Skal familiens båd søsættes til sommer – og går turen til de danske farvande på et måske ugelangt ferie togt? Så bør du bruge vinteren på klargøring og istandsættelse af båden, udvendig såvel som indvendig. Skal båden være sejlklar er det vigtigt at skroget er intakt, og at bunden af båden er behandlet med bundmaling eller antifouling. På den måde får du den mest problemfri sejlads, og dermed det bedste grundlag for en sjov og hyggelig sejler ferie med familien.

Hvad skal jeg være opmærksom på når det handler om bådudstyr?

Er du relativt ny inden for sejlads har du muligvis ikke det fulde overblik over hvorledes du skal udruste din båd forud for sejlturen. Du bør dog først og fremmest sørge for at alle de basale ting virker som de skal. Det er så ærgerligt at måtte afblæse turen fordi de sanitære faciliteter ombord på båden står af, eller ankerspillet pludselig står af.

Derfor bør du sikre at alt hvad der vedrører toilet g øvrige VVS foranstaltninger om bord er fuldt funktionsdygtige. Det samme gælder for de elektroniske instrumenter der anvendes til navigation og kommunikation. Du skal tjekke at der er et antal redningsveste ombord svarende til antallet af besætnings medlemmer, og at alle kan passe deres respektive veste. Båden bør desuden være forsynet med en redningskrans og et antal nødblus.

Hvad angår anker og fortøjning skal du, foruden et stærkt anker som passer til bådens størrelse, være i besiddelse af et funktions dygtigt ankerspil og en vis mængde ankertov eller ankerline, gerne med ankerkæde, samt fendere og tovværk til fortøjning i havn. Og så er der selvfølgelig masser af andre former for bådudstyr som er godt at have med om bord.

Hvor kan jeg købe billigt bådudstyr?

I Bådbiksens online shop på baadbiksen.dk kan du finde et stort udvalg af bådudstyr og materiel til lave priser.

Read more