Prøv en anden slags indvendige døre

21 March 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er ret så moderne nu om dage, at man vælger at åbne mere op for et hus, så man får indsat større vinduer i det, og så må man bare mattere glasset i specielt de nederste områder, hvis man ikke vil have folk til at kigge ind, specielt hvis huset ikke er hævet lidt fra gadeniveau, eller det ligger lige ud til vejen.

Man bruger også en del ovenlysvinduer, så man kan få lys ind fra mange vinkler, men specielt er det in at bygge i mere åbne og større rum, hvor familien kan være fælles.

Det er næsten kun de private værelser og badeværelset, som der er mest afsondret, hvor man kan lukke og være sig selv.

indvendige døre

Det er lidt noget andet med gamle og større huse, hvor der var en tydelig opdeling mellem dem, der arbejdede i huset, og så dem, som der ejede huset.

Desuden kunne flere rum også være med til at holde på varmen, hvis man bare havde nok varmekilder.

Indvendige døre kan åbne huset mere op

Så hvis man har sådan et gammelt hus, hvor man gerne vil åbne det mere op, så kan man fjerne en væg, der ikke er bærende, og nogle gange kan man endda gøre det med flere vægge.

Dog er det også et stort arbejde, og det kommer til at koste penge, så man kan finde en anden metode, der stadig giver fornemmelsen af større albuerum, og at der kommer godt med naturligt lys rundt i de forskellige rum.

Sådan noget kan være ved at indsætte indvendige døre, og det lyder ikke umiddelbart som noget, der skulle åbne mere op, men indvendige døre kan man nu om dage få i udgaver, hvor man kan have dem værende stort set kun bestående af glasdele.

Dette er med til at gøre, at man fornemme mere åbne rum i hjemmet.

More articles