Hvad skal der til for at blive en dygtig tekstforfatter nu om dage?

30 March 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Træning. Træning. Træning.

Så enkelt kan det siges, hvis du – i hvert fald i Danmark – skal blive en god og dygtig tekstforfatter.

Men at kalde sig en professionel tekstforfatter kan du sådan set godt tillade dig at kalde dig, uden du reelt ved, hvordan man gør, for det er ikke en beskyttet titel.

Så er der dem, der arbejder på en lettere gammeldagsmåde med at være tekstforfatter, da det sådan set er et gammelt erhverv, som man blandt andet fandt i en marketingsafdeling.

Nu om dage er det noget, som man finder på nettet, når man taler om tekstforfattere, hvor man også ser grafikere, IT-folk med mere bevæge sig hen for at arbejde freelance.

Således skriver man tekstforfattere nu om dage til nettet, da der er mere arbejde at hente her end i det fysiske liv, og de fleste arbejder også freelance, da der heller ikke er så mange faste stillinger af den slags.

Men er der andre råd til at blive en dygtig tekstforfatter?

Der er mange indgangsvinkler til at blive en tekstforfatter

Der er dem, der er selvlærte med at arbejde som tekstforfattere, og så er der dem, der er forfattere af fiktion og lignende, men som supplerer deres indkomst ved at lave arbejde som tekstforfattere ved siden af.

Igen er der dem, som har taget et kursus i at skrive, eller de er måske ligefrem blevet uddannet journalister og endt med at arbejde som tekstforfattere.

Derfor kan man komme ind i denne branche på mange måder, men der er så nogle ting, som det forventes, at man skal kunne som tekstforfatter i disse tider – i hvert fald hvis man skal have arbejde nok og skille sig ud.

Du skal være godt til sproget, kunne mange formuleringer, skrive korrekt med grammatik, ordstilling med videre, og så skal du kende din målgruppe og opgavens beskaffenhed.

More articles