Find den bedste opbevaringsløsning til din vin

27 december 2020 Maya Hindsberg

Er du glad for vin? Er du begyndt at overveje at samle vin? Så skal du måske overveje en vinkælder. Du kan få et lille vinkøleskab, hvis du ikke har den store plads eller en kælder, men hvis du er så heldig at have en stor og rummelig kælder, så kan du vælge at bruge den til det formål. Selvfølgelig er den ofte fyldt med haveredskaber, bildæk, værktøj mm. Derudover kan det tænkes, at der er et vaskerum der nede eller en ekstra fryser. Det kan dog tænkes, at det ikke er den bedste måde at udnytte pladsen. Læs evt. mere på https://husblog.dk/find-den-bedste-opbevaringsloesning-til-din-vinkaelder/ 

 

Hvor mange vin skal man købe til opbevaring?

Generelt anbefaler eksperter, at du fokuserer din vinsamling på et par bestemte producenter eller regioner. På den måde bliver du ekspert på et område, i stedet for at have en bred samling, som du ikke kender særlig meget til. Køb derfor 1 eller 2 flasker, som du virkelig holder af, jævnligt, så der altid er en i vinkælderen. Derudover anbefaler eksperter, at du køber mindst 3 flasker af den samme flaske, så du har til at kunne lære vinen at kende, som den ældes, og til at udskifte en, hvis en anden går i stykker.

Hvordan bør man opbevare sin vin?

Når du skal opbevare din vin, er der flere ting, som er vigtige. For det første skal temperaturen være helt rigtig, og luftfugtigheden være optimal. Det kan du sikre ved enten at åbne eventuelle vinduer, eller ved at installere en varmepumpe, som kan regulere både temperaturen og luftfugtigheden. Hvis temperaturen er for høj, vil du risikere, at vinen vil modne for hurtigt, oxidere, miste sin karakter og sin smag. Hvis luftfugtigheden er forkert, risikerer du, at din vins prop går i stykker, eller at etiketten bliver grim med tiden.

Flere Nyheder