Få flotte tænder med hjælp fra din tandlæge

07 July 2022 Astrid Pedersen

editorial

Er du en af de mange danskere, som ikke kan huske hverken dato eller årstal for dit seneste tandlæge besøg? Så bør du straks gribe knoglen og få bestilt en tid til tandeftersyn samt rensning af tænder og tandkød.

Hvorfor gå til tandlæge – mine tænder har det fint?

Måske finder du det overflødigt at gå til tandlæge når nu hverken tænder eller tandkød fejler noget som helst. Det kan sagtens være at du betragter tandbehandling som penge ud af vinduet.

Men her skal du tænke på at der sagtens kan være tilløb til smertefulde sygdomme eller lidelser i dine tænder eller i dit tandkød uden at du er klar over det. Det at dine tænder ikke til dato har fejlet noget, er ingen garanti for at karies eller parodontose ikke er under opsejling.

Forstadier til karies, også kendt som huller i tænderne, er usynlige for det blotte øje hvis disse skjuler sig mellem tænderne eller under tandkødets rand. Og når først tandpinen begynder er det for sent at forebygge.

tandlæge

Parodontose kan være undervejs igennem længere tid, og det er faktisk kun din tandlæge som kan afsløre forstadier hertil. Hvis tandlægen kan måle at dine tandlommer er for dybe, kan han eller hun skride ind med forebyggende behandlinger i form af hyppig og grundig dybderens af disse. Derved kan parodontose bremses i sin udvikling, og du slipper for de mange gener denne ubehagelige lidelse medfører.

Hvis skaden allerede er sket, og du oplever tandpine eller blødning fra gummerne, kan din tandlæge stadig sagtens hjælpe. Det er dog bedre at forebygge end at helbrede. Og et til to årlige tandlæge besøg, hvor du får udført en forebyggende tandrensning i forbindelse med dit eftersyn, er en del billigere end alternativet.

Find den bedste tandlæge i Horsens

I Horsens finder du den velrenommerede tandlægeklinik Bering Hus Tandlægerne. Bestil tid online på https://beringhus.dk/.

More articles