Få det flotteste gulv – book en gulvslibning

21 September 2020 Astrid Pedersen

Er du ved at være træt af at se på – og betræde – slidte, flossede trægulve? Ærgrer du dig over de mange pletter, skjolder og misfarvede plamager, som har bemægtiget sig den før så smukke og ensartede overflade i dit gamle trægulv – og overvejer du alvorligt at lade det skifte ud?

Så bør du i første omgang få en dygtig gulvsliber til at kigge på det. Der er nemlig gode chancer for at træværket med den rette behandling kan blive rigtig pænt igen, således at du ikke længere skal trækkes med et nusset og snusket gulv.

Hvordan kommer jeg slitagen i mit gulv til livs?

Hvis dit trægulv udelukkende er slidt i overfladen vil en grundig og effektiv gulvslibning sandsynligvis kunne gøre underværker. Ved en gulvslibning fjernes kun det allerøverste af træværkets overflade. Dette betyder at langt de fleste massive trægulve sagtens tåler en gulvslibning, og måske endda op til flere i løbet af deres levetid.

En gulvslibning er, i modsætning til en gulvafhøvling, en relativt skånsom behandling, idet den udføres ved hjælp af sandpapir. Når din gulvsliber fører gulvslibning maskinen hen over dit gulv vil du kunne se hvorledes det bliver lysere i tonen og hvordan alle de grimme overfladiske skønhedspletter trylles bort.

Den første slibning med groft sandpapir fjerner alt hvad der hedder slidspor, pletter og skjolder fra spildte væsker samt gullige plamager fra solfalming. Mindre skrammer og ridser vil ved samme lejlighed blive udjævnet lige som de splinter, der måtte have dannet sig i gulvets tørre overflade, forsvinder. Anden slibning, som foregår med fint sandpapir, efterlader gulvets overflade helt glat og ensartet – klar til den plejende og beskyttende efterbehandling. Her vil du kunne vælge mellem de forseglende, nemlig lak og maling, og de ikke forseglende så som olie, lud og sæbe.

Du kan læse mere om gulvslibning på dbf-gulvservice.dk

Read more