Der er områder på Stevns, der kunne trænge til en god omgang gulvafslibning

22 June 2021 Anders Lundtang Hansen

Stevns er et hyggeligt sted på den sydøstlige del af Sjælland, hvor der er mange gamle landsbyer og et rigt handelsliv, der blomstrer op i nyere tid.

Det vil således sige, at der kan være mange handelsforretninger, som der kunne trænge til en gulvafhøvling i Stevns, før man overhovedet går over til at overveje, om der skal en gulvafslibning til.

For det kan have været gulve i bygninger i de større og mindre byer på Stevns, der har stået tomme længe, hvor den sene opblomstring på det sjællandske område har ført til, at der er kommet øget aktivitet på stedet, som medfører, at man restaurerer mange af bygningerne.

Det kan være for at gøre dem til en ny handelsforretning, en restaurant, et hotel eller måske bare til en almindelig bygning, man kan bo i.

Flere steder på Stevns vil se flotte ud efter en gulvafslibning

Stevns havde meget aktivitet for bare hundrede år siden, men befolkningen tyndede ud, og specielt de unge søgte ind mod Køge eller København, så det var ikke attraktivt at flytte til Stevns eller blive boende.

Den tendens har ændret sig gevaldigt i de senere år, for man ser flere og flere familier fra storbyen flytte til steder såsom Stevns, hvor man både får roen og naturen, men man kan også få de fornødenheder, som der kræves af en moderne familie – og så er der stadigvæk ikke langt til de større byer.

Og ofte søger man det autentiske, så man flytter ind i de gamle bygninger end at bygge nyt.

Det er netop det, som der fører til, at man kan få brug for en gulvafhøvling og siden en gulvafslibning og efterbehandling af de oprindelige trægulve, der er i mange af disse bygninger.

Derfor vil man nok se i den kommende tid, at der bliver udført meget af den slags arbejde i Stevns og omegn.

More articles