Den her simple lås er smart til en dør

30 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der findes generelt to enkle låse til en dør: En automatisk/elektronisk eller en, som der fungerer manuelt.

Den første kan være sådan en, som der skal aktiveres med en knap, en mobil enhed eller ved at indtaste en kode et sted.

Så er der den anden, som der kan være den velkendte lås, man åbner med en nøgle ved at dreje den til siden, og så er der den, som man sætter for døren på den ene eller anden måde.

Den sidste kan vi igen inddele i flere kategorier: Der er den, som der bare er en metalstang, hvor man lægger enden ned i et hul af metal.
Sådan en kan man også bruge på vinduer, og man ser den også brugt på havedøre med videre.

Så har man sådan en, der hænger på en kæde, som man kan sætte på døren, så man kan åbne den lidt og hurtigt lukke den igen, hvis man nu skal se, hvem der er kommet på besøg og man ikke har en dørspion eller bare vil tjekke efter.

døre

Dette er den bedste af de simple låse til døre

Men så er der den, hvor det er en metalarm, som man skyder ind i en lås.

Den er meget simpel, men den er også den bedste af de nævnte typer, og man kan vælge at have flere af denne på døren eller kombinere den med de andre låse.

Problemet med de andre er, at man kan være “heldig” at vippe stangen op på den førstnævnte lås, og den anden kan man bide kæden over med værktøj.

Derfor er den med skydelåsen den bedste at bruge, og man kan sagtens undvære flere af de andre låse, hvis man bare bruger den her i kombination med en nøglelås.

Du finder nok ud af, hvad der er det bedste system til dig.

Flere Nyheder