Brugte biler på Lolland: Lær bilen at kende, før du køber den

25 August 2020 Lotte Hindsberg

Hvis du har planer om at købe en ny brugt bil er det en god ide at lave et godt forarbejde. Start med at finde ud af hvilken type bil du gerne vil købe og find så ud af hvad den har af fordele og ulemper.

Hvilke fejl har bilen og hvor. Er det fejl der nemt kan laves uden at du skal betale en formue i mekanikere regninger eller kommer du hurtig til at blive din mekanikers bedste ven. Hvis det er en bil der typisk har dyre fejl, skal det afspejle sig i købsprisen. Hvis ikke bør du overveje en anden bil. Du kan evt købe brugte biler på Lolland.

Kør mindst en lang tur

Hvis du ikke kan få lov til at køre en lang tur i bilen og lære den at kende, bør du allerede der takke nej tak til bilen. Det er ikke nok at du blot køre en stille tur rundt om hjørnet. Det fortæller dig udelukkende at bilen kan starte når du drejer nøglen. Du skal have bilen ud på en tur, hvor du både kommer på motorvejen og en tur rundt i byen. Den lange tur rundt giver dig mulighed for at lære bilen at kende og høre om der er fejl. De fejl skal enten udbedres eller også skal det resultere i et prisnedslag. 

Selvom bilen er nysynet er det ikke ensbetydende med at bilen er uden fejl. Det er en god ide at få en uvildig mekaniker til at gennemgå den inden du køber den. Hvis det ikke er muligt bør du lave et forbehold når du køber bilen og få den gennemgået efterfølgende. Fejl skal betales af sælger eller du skal have penge retur. Har du ikke lavet et forbehold kan du ikke komme efterfølgende, da brugte biler er købt som beset.

Read more