Helse – derfor bør du også spise honning

På mange måder er honning et fantastisk produkt, og foruden at være et naturligt, rent og på flere måder sundere alternativ til almindelig rørsukker, er det også super lækkert og kan bruges i alverdens sammenhænge. Men i dette indlæg vil du blive gjort nærmere bekendt med, hvorfor honningprodukter også er super ernæringsrige for din krop.

Honning som vidundermiddel

Når de fleste hører orden ’honning’, er det de færreste, der straks tænker eller for den sags skyld ved, at honningen faktisk indeholder en række klassiske næringsstoffer, som er både sunde og uundværlige for menneskets krop. Honning som lægemiddel blev allerede anvendt i Det Gamle Egypten, og har siden da vist sig at være effektiv ved flere klassiske, men også mere komplicerede syg- og dårligdomme.

Antioxidant:

Vigtigst af honningens indhold er nok uden tvivl antioxidant, som er et stof, der er kendt for at kan modvirke og bekæmpe for højt kolesteroltal. Antioxidant har tidligere været kendt for at være i madvarer såsom spinat, banan og flere typer nødder, men forskning fra USA har vist, at også honning – og i særdeleshed den mørke honning – indeholder dette fantastiske lægemiddel.

Alternativ til antibiotika?

Som skrevet ovenfor benyttede man allerede honning som lægemiddel i Det Gamle Egypten, hvor man i særdeleshed brugte honningen til behandling af sår og forebyggelse mod betændelse – altså som et alternativ til den moderne tids antibiotika. Denne teknik gik dog i praksis af mode efter 2. Verdenskrig, hvor lægelig behandling og udvikling valgte at foretrække den moderne metode, som alle kander, og som de fleste stifter bekendtskab med i løbet af deres liv. Men nyere forskning viser faktisk, at man ikke var helt gal på den, da man før i tiden brugte honning til sårbehandling, da netop honningen har afsløret at indeholde enzymer, der bekæmper den uønskede betændelse.

Hvorvidt honning igen vil opnå status som et eftertragtet lægelig middel ved sårbehandling og som alternativ til antibiotika er dog uvis, da forskning ikke endnu har afsløret, honning rent faktisk kan konkurrere imod den effektive antibiotika. En ting er dog sikkert – ’honning er et mere naturligt produkt’.

Dårligdomme:

Af dårligdomme er der snart ikke den lidelse, som honning ikke har taget æren for at kunne kurere eller lindre, og selvom det mest af alt minder om et overtroisk husmoderråd, er det faktisk ikke helt forkert, at det naturlige sukkerprodukt virker forebyggende og lindrende på flere af kroppens mere almindelige lidelser. Heriblandt kan i særdeleshed nævnes ledsmerter, hoste, kvalme og allergi.

Hertil kan nævnes, at biproduktet ved biernes honningproduktion, propolis, har en dokumenteret og annerkendt effekt mod irritation i hals og svælg, hvorfor det i dag sælges som et almindeligt lægemiddel i de fleste helseforretninger.

Dronningemoderens egen næring, Gele Royal, har også en dokumenteret virkning i henhold til menstruationssmerter og kan derfor ligeledes købes i diverse helseforretninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *